Naon ari palabuan tampilan?

Naon ari palabuan tampilan? Port tampilan anu ogé tiasa disebat DP mangrupikeun panganteur tampilan digital anu mimitina dirancang pikeun nyambungkeun komputer kana tampilan na. Téknologi ieu dirancang di Sillicon Valley, California, dina akhir taun 2000an.

Salah sahiji mérek munggaran anu ngadopsi téknologi anyar ieu nyaéta apel di 2008, ngahijikeun sistem "mini display port" dina komputerna. Dina 2009, Lenovo ogé bakal ngahijikeun sistem anyar ieu. 

Dina tulisan ieu, urang bakal ningali naon anu port tampilan sareng bédana antara port tampilan sareng HDMI. Upami anjeun hoyong terang langkung seueur perkawis perangkat keras anu anjeun peryogikeun pikeun ngagunakeun Easy Multi Display, baca tulisan kami "Naon hardware signage digital anu kedah kuring anggo?"

Naon ari palabuan tampilan?

Port tampilan mangrupikeun konektor audio / video digital pikeun tampilan, éta ngamungkinkeun pikeun ngirimkeun sora sareng gambar definisi tinggi dina layar. Kauntungan utama port tampilan nyaéta kapasitas bandwidth sareng kualitas audio / pidéo na, tapi téknologi ieu henteu ngagantikeun téknologi sanés sapertos HDMI.

Rupa-rupa port tampilan

Versi anu béda tina port tampilan

Versi munggaran: Port tampilan 1.0

  • Ngarojong tingkat data 10.9 Gbps
  • Gaduh saluran bi-arah bantu 1 Mbps

Versi kadua: Port Tampilan 1.2

  • Ngarojong tingkat data 21.6 Gbps
  • Ngawenangkeun 4K dina 60 fps
  • Saluran bantu gaduh bandwidth bandwidth 720 Mbit / s sahingga tiasa nyandak USB 2.0 sareng ethernet.


Versi katilu: Port Tampilan 1.3

  • Rubakpita 32.4 gbps
  • Ngidinan dua aliran 4k dina 60 fps, hiji 4k aliran dina 120 fps, sareng 3D definisi tinggi
  • Ngarojong tampilan 5K RGB sareng tampilan 8K

Versi kaopat: Display Port 1.4

  • Édisi Tampilan Komprési Stream Anyar 1.2 (DSC)
  • Komprési aliran (3: 1)
  • Aktipkeun 8k dina 30 IPS sareng 4k HDR dina 120 fps

Jinis port tampilan

Nalika urang nyarioskeun tipena béda port tampilan, urang nyarioskeun konektor anu sanés sareng ayeuna urang gaduh dua di antawisna nyaéta "palabuhan baku" jeung "palabuhan tampilan mini".

Port standar utamina dianggo pikeun monitor pidéo sedengkeun port tampilan mini dianggo dina komputer sareng khususna Apple Macbook.

Beda antara port tampilan sareng HDMI

Dua palabuan ieu nganggo dua modeu pangiriman data anu béda, éta sababna dua téknologi ieu aya, sabab "sauyunan"ti HDMI ka port tampilan. Dina hiji sisi, port tampilan nganggo Sinyal Dédikasi Tegangan Rendah (LVDS) nganteurkeun 3.3 volt. Di sisi anu sanésna, HDMI nganggo Transisi Dipinimalkeun Sinyal Dédikasi (TMDS) téknologi nganteurkeun 5 volt.

HDMI pikeun Tembongkeun Port

Dua téknologi teu cocog sareng cara ieu, janten ati-ati pisan sabab anjeun tiasa ngabakar komponén anjeun ku ngagabungkeun dua téknologi ieu. Nanging, teu aya anu mustahil, nyatana, anjeun tiasa gampil ngalih ti HDMI ka port tampilan ku nganggo Ékoder AV-over-IP DisplayPort anu ngamungkinkeun pikeun ngarobah aliran kana aliran pidéo sahingga nyingkahan masalah anu teu cocog.

Tembongkeun Port ka HDMI

Ku cara kieu, kadua format cocog sareng nganggo kabel saderhana anu dilengkepan port tampilan sareng stop kontak HDMI. Mémang, jenis kabel ieu nganggo kaluaran 3.3 volt sareng ngarobih janten 5 volt.

Kanggo terang langkung seueur ngeunaan naon port tampilan

Béda jinis HDMI

Béda jinis HDMI

Ninggalkeun comment hiji

Alamat email anjeun moal diterbitkeun. widang dibutuhkeun nu ditandaan *

Deui ka luhur